5ena Jornada de recollida d’arts de pesca perduts.

El grau d’implicació de la 5ena recollida d’arts de pesca perduts de Port de la Selva, supera totes les expectatives

La Recollida d’APPs que organitza Otras Maneras des de fa 5 anys ha batut tots els records aquest any.

El resum en xifres 55 voluntaris i voluntàries: 12 bussejadors professionals, 17 ammeistes i 7 pescadors.

Aquest any com a novetat també s’ha fet recollida de brossa a peu de platja acció en la han participat 10 persones. I per últim, aquest cop sí que s’ha pogut celebrar, el ja tradicional suquet de peix pel que s’ha comptat amb 9 voluntaris d’intendència.

A nivell de mitjans han participat 5 vaixells de pesca artesanal amb els seus pescadors i 5 vaixells recreatius amb bussejadors, entre ells el del Parc Natural del Cap de Creus.

La recollida ha sigut espectacular 30 nanses de pesca i més de dos quilòmetres de xarxa al que cal afegir dos contenidors d’escombraries i set bosses plenes de brossa de la platja.

Abans de dinar, Bernat Hereu, investigador de la UB que lidera el projecte “Evitem la pesca fantasma” ha presentat la cursa que aconseguirà el finançament per la prestació del servei de recollida dels arts de pesca perduts.  L’objectiu son 50.000 € que permetran disposar del ROV i dels servei del pilot que es desplaci amb el pescador a retirar immediatament el que s’ha perdut evitant així la pesca fantasma.

El repte esportiu i solidari KAI (Radikal Swim) sumarà forces a nivell logístic amb Empordà Mar per aconseguir el que s’ha proposat: nedar sense parar de Portbou a Blanes, 115 km, amb el nedador Gerard Alemany al front. La finalitat dels reptes de Projecte KAI és donar suport a les propostes locals que estan fent front a problemes globals que afecten els mars, oceans i rius.

Les donacions ja estan obertes i es poden fer a través de la pàgina https://www.mecenes.ub.edu/pescafantasma.