4ª Jornada de recollida d’arts de pesca

Aquí teniu les fotos i el resum de l’única activitat que hem dut a terme aquest any a través de la recollida d’arts de pesca perduts. Gràcies a tots els voluntaris i organismes hem pogut recollir més de mitja tona de brossa i recuperar una xarxa que estava perduda al fons, a 30mtrs a Calarpna, nanses,neumàtics,ploms etcc.

Recullen mitja tona d’arts de pesca del fons marí a Port de la Selva

Entre el que s’ha recuperat s’hi troba una xarxa de tresmall d’un quilòmetre perduda durant el temporal Glòria.

Aquest dissabte va tenir lloc la trobada anual que organitzen en Salva Manera i IFSUA de recollida d’arts de pesca perdudes i brossa marina.

Més de 30 voluntaris varen participar d’aquesta jornada. S’ha recuperat mitja tona de material entre el que cal destacar una xarxa de tresmall a 40 metres de profunditat, a un dels paratges de busseig més bonics del Cap de Creus, d’un quilòmetre de longitud que es va perdre durant el temporal Gloria. Tan sols la xarxa pesava 300 quilos. I parts d’una embarcació zodíac enfonsada a 30 metres.

També es varen retirar 80 unitats de ploms de canyes de pescar enrocades a una mitja de 9 metres i diversos fils de nylon, en total varen participar 10 apneistes fent 4 hores d’immersions continues, 25 nanses, a una mitja de 22 metres amb apneistes i bussos d’escafandre que practicaren més de 30 immersions, canyes de pescar i varis pneumàtics, un compressor, etc …

L’activitat va ser organitzada per Salva Manera alias Pescaplastik  i va comptar amb la col·laboració d’Ecoembes i de Proyecto Libera amb el seu programa: “Basuraleza”.

En total es mobilitzaren dotze bussos, deu experts en apnea, tres pescadors, tres biòlegs i sis voluntaris per a retirar tot el, distribuïts en set embarcacions.

+ INFO:

CLIPPING:

https://www.gerio.cat/noticia/1287837/uns-30-voluntaris-recullen-una-mitja-tona-darts-de-pesca-del-fons-mari-del-port-de-la-selv
https://www.emporda.info/comarca/2020/07/25/port-selva-rescata-del-mar/471068.html

Link Libera:  www.proyectolibera.org

Link edicions anteriors:  https://empordamar.com/ca/voluntariat/

Link descàrrega de fotos: https://we.tl/t-jMhwLQKhqY